ausmalbilder

Dekorasyonda Venedik Aynalar

Venedik Aynlar modası hiç geçmeyen,dekorasyonun klasiklerinden.Son zamanlarda yine dekorasyon trendleri arasında.Antika Venedik aynalar, ustalık ve elişi becerisi isteyen birer sanat eseri niteliğinde.Venedikli cam ustaları,camı keserek ve oyarak bu güzel eserleri yaratmışlardır. Zamanımızda modern makine ve teknoloji sayesinde üretimi yapılmakta,daha uygun fiyatlara satın alabilmekteyiz.
Aynaları dekorasyon unsuru olarak kullanmak istediğimizde Venedik aynalar,zarif,şık tasarımlarla karşımıza çıkıyor.Evimizin her odasına;salon,banyo,yatak odası,antrelere estetik bir hava katıyor.Dekorasyonda romantik bir dekor  yaratmak istiyorsanız,bu aynalardan yararlanabilirsiniz.Yine modern dekorasyon stilinde ve eklektik stil dekorasyonda da Venedik aynalar vazgeçilmezler arasında.Ayrıca bakınız:Aynalar ve tuvalet masaları




RENKLERİN AHENGİ


Renkler insan hayatında özellikle ruhunda çok önemli etkiye sahip....
Renkli tasarımlar ,huzurlu ortamlar...

Ev ofis dekorasyonu

Home-ofis
Günümüzde birçok kişi işyeri olarak evini kullanıyor.Yeterli teknik donanım ve depolama alanıyla evinizde çalışma ortamı yaratabilirsiniz.
İlk olarak evinizde ev-ofis olarak kullanacağınız yeri seçimelisiniz.Yatak odanız,salonunuzda bir bölüm,merdivenaltı,tavanarası vb.yerler olabilir.Çalışma ortamının sessiz olması,konsantrasyon gereken işlerde önemli olabilir. İyi bir aydınlatma,rahat bir çalışma alanı ev-ofis dekorasyonunda göz önünde bulundurulması gereken noktalar arasındadır.

Tavanarasında çalışma odası

Ev-ofis dekorasyonunda depolama
Evde verimli çalışma alanı yaratmak,dağınıklıkları ortadan kaldırmak için yeterli depolama alanı olmalıdır.Dosyalarınıza ve telefonunuza  kolaylıkla ulaşabilemelisiniz.Mobilya olarak da kullanabileceğiniz bir dolaba hem dosyalarınızı,hem de diğer ofis gereçlerinizi  yerleştirebilirsiniz.
Bilgisayar,fax ve tarayıcılar,telefon, ev ofisler için gerekli bir araçlardır.Küçük odalarda laptop tercih ediniz.Bazı çalışma masalarında bilgisayarınızı vb.kullanmadığınız zaman kaldırabileceğiniz kapaklı bir dolap olabilir.
Dekorasyon tarzınıza uyuyorsa eşyalarınızı depolama için sepetleri,kutuları kullanabilirsiniz.Değişik renklerde ve malzemelerden yapılan ofis gereçleri de odanızı neşeli bir hale sokabilir.

Aydınlatma
İyi seçilmiş aydınlatma aracıyla çalışma ortamınızı sıcak bir hale getirebilirsiniz.Ayarlanabilir  masa lambası, dekoratif bir aksesuar olarak da göz kamaştıracaktır.Çalışma alanınızdaki ışığı kontrol etmek için,pencere güneşlik ve perdelerinizi yarı saydam olanlardan seçin.Böylece dış manzaranızı da engellememiş olacaksınız.


Ev ofis dekorasyonu
Evde çalışma odanızı dekore ederken aynı zamanda eğlenceli olmasına da özen gösterin.Dekoratif mobilya ve renkleri seçerken kendi kişiliğinizi de yansıtın.
Çalışma mekanındaki enerjiyi artırmak ve odanızda bir odak noktası oluşturmak için duvarınıza bir ayna veya sanat eseri asabilirsiniz.Duvar kağıdı da seçenekler arasında...
Büyük ev bitkileriyle odanıza doğayı getireceksiniz.
Çalışma sandalyeniz veya bir puf odanıza bir stil katacaktır.Ergonomik çalışma sandalyelerini tercih ediniz.
Antika sevenler, koyu renk çalışma masası,çağdaş bir dekorasyon için cam bir masa seçebilirsiniz.bakınız:cam ofis mobilyaları

Küçük oturma odaları için çözümler


Oturma odanız küçükse,rahat bir oturma alanı yaratmak için,mobilya,renk ve depolama çözümleriyle odanızda değişiklikler yapabilirsiniz.
Oturma odasında mobilya seçimi ve depolama

Depolama
Oturma odalarındaki dağınıklığı ortadan kaldırmak için iyi bir planlama yapmak gerekir.Dolaplar,göz önündeki dağınıklıkları kaldırmak için iyi bir çözüm olsa da fazla büyük olmamalarına dikkat ediniz.Dolaplar odanın bütününe hakim olmamalıdır.Girintili bölümlerin içine yerleştirilen dolaplar iyi bir çözüm olacaktır.
Duvar rafları da bazı eşyalarınızı sergilemek için idealdir.Sıkışık ortamlarda fazla eşya sergilemeyin.Çok fazla fotoğrafları da sergilemekten kaçının.Yerden tavana kadar olan raflar,bütün odalar için iyi bir seçim olacaktır.Kalabalıkları ortadan kaldırmak için bir başka seçenekse;içine dvd,tv,dergilerinizi yerleştirebileceğiniz,sürgü kapaklı dolaplardır.Tv seyretmediğiniz zaman kapağını kapatarak daha düz bir alan yaratabilirsiniz.
Oturam odasında mobilya seçimi
Küçük oturma odalarındaki tv için en iyi çözümlerden birisi  duvara asılı flat ekran televizyonlar.Hem son modaya uygun,zarif bir görüntü olacak,hem de yerden kazanacaksınız.Bakınız:minimalist modüler sistem:duvar ve tv üniteleri
Oturma düzeninde ise köşe kanepeleri pratik bir çözüm olacaktır.Kolsuz kanepe ve sandalyeler, alanı olduundan geniş gösterecektir.Yine kanepe seçerken kaç kişinin oturacağını göz önünde bulundurulmalı,kanepe uzunluğu 174 cm-2 m arası olmalıdır.Gereğinden fazla büyük mobilya almaktan kaçının.
Mobilya seçerken;gizli bölümleri olanları tercih edin.Beyaz lake gibi parlak,ışığı yansıtıcı yüzeyler odanıza daha ferah bir hava katacaktır.
Kapının karşısına yerleştireceğiniz büyük bir ayna da odanızı daha büyük gösterecek alternatifler arasındadır.
Oturma odasında renk ve aydınlatma

Küçük odalar için beyaz,nötr renkler,açık mavi ve yeşil gibi açık renkler en iyi seçim olacaktır.Bir rengin farklı tonlarını kullanmak da odayı daha geniş gösterecektir.
Mümkün olduğu kadar gün ışığından faydalanın,geceleri spot ışıkları kullanın.
Alçak tavanlarınız beyaza veya duvarınızı boyadığınız rengin bir ton açığı renge boyayarak daha yüksekmiş gibi gösterebilirsiniz.Eğer dar koridor gibi bir salonunuz varsa,iki kısa duvarınızı daha koyu bir tona boyararak kare hissi verebilirsiniz.
Desenli duvar kağıtları odanızı daha küçük gösterecektir.Duvar kağıtları seçimlerinden belli belirsiz,zarif kendinden desenli olan modelleri seçin.Pencere çerçeveleri ve süpürgelikleri duvarla aynı renge boyayarak kesintisiz bir görünüm sağlayabilirsiniz.



Bunlar da ilginizi çekebilir
Oturma odanızı yeniden düzenlemek için seçenekler
Oturma odaları veya salon dekorasyonu
Beyaz salon ve oturma odaları

Kitaplık önerileri

 
Sayıları her geçen gün artan kitaplarınıza yer bulmak,sergilemek hem de odanıza bir stil katmayı kim istemez.Kitaplar hayatımızın vazgeçilmezleri arasındadır.Değişiklik arayanlar ve modern tarzdan hoşlananlar için birçok tasarım kitaplıklar mevcut.Bakınız.dekoratif raf kitaplıklar
Duvar kütüphaneleri:odanızın  duvarına veya bir köşesine yerleştireceğiniz kitaplıklar.Salonunuz,çalışma odanız,yatak odanız,oturma odanız hatta uygunsa mutfağınızın bir köşesine yerleştirebilirsiniz..Dar alanlar için pencere yanları,oda kapı girişinin yanları ve üstleri vb.her alanı değerlendirebilirsiniz
Odanızı geniş gösterin.kitaplığınız odanızın bütün duvarlarını kaplayabilir.Duvarınız ve kitaplığınız için seçtiğiniz açık renkler odanızı daha geniş gösterecektir.Ayrıca kitaplığınızın üstüne yerleştireceğiniz aydınlatma ile hem odanızı aydınlatabilir,hem dekoratif bir görünüm kazandırabilirsiniz.Küçük mekanlarda,fazla kalabalık bir görüntüden rahatsız oluyorsanız,kapaklı dolapları tercih edebilirsiniz.Tasarım kitaplık örnekleri burada
Salonunuzda tarz yaratın
Yatak odanızda hem depolama amaçlı hem de dekoratif raf dolaplar

Çalışma odasında pencere duvarının değerlendirilmesi

kitaplık ve aydınlatma

Yatak odası duvarlarında renk seçimi

Yatak odalarında renk
Yatak odaları kendi kişisel tercihlerimizi uygulayabileceğimiz odaların başında gelir.Günün yorgunluğunu atabileceğimiz,rahat bir uyku uyuyabileceğimiz,kendimizi rahat ve huzurlu hissedebileceğimiz mekanlar olmalıdır.Dolayısıyla,yatak odalarında renk seçimi önemli rol oynamaktadır.
Yatak odasında maviyle huzur dolu ortam yaratın
Yatak odası renk seçimi için fikirler:
Duvarlar için renk seçimi
Yatak odasında griyle trendi görünüm
Yatak odası duvarı için renk seçerken;odanızın büyüklüğü ve mobilyalarınızın türü önemlidir.Renkler insan psikolojisi üzerinde önemli bir rol oynar.Yatak odasında rahatlık ve konfor ön planda olduğu için renkler de buna göre seçilmelidir.Her rengin insan psikolojisi üzerindeki etkisi aynıyken, görsel etkileri farklı olabilir.Bazı renkler odayı daha aydınlık veya büyük gösterebilirken,bazıları daha küçük gösterebilir.Bakınız:renk psikolojisi
Yatak odasında siyah duvar uygulaması-beyazlarla denge sağlanmış
Siyah,beyaz,mavi,yeşil,kırmızı,sarı,turuncu ve mor en çok kullanılan renklerdir.En basit renk ise beyazdır.Yatak odasında rahatlatıcı bir ortam yaratmak için beyaz mükemmel bir renktir.Işığı yansıttığı için odayı daha da aydınlık yapar.Öte yandan siyah odayı daha karanlık yapacağından daha da küçük gösterecektir.Siyah renk tek başına yatak odaları için iyi bir seçim değildir.Ama siyah beyaz kombinasyonlarla birlikte kullanıldığında odanıza modern bir görünüm verebilirsiniz.bakınız.yatak odası dekorasyonu
Mavi ve yeşil yatak odanıza huzur getiren iki renktir.
Sarı ve kırmızı gibi parlak renkler uykuyu kaçırır, yatak odalarında kullanmaktan kaçınılmalıdır.

Popüler yatak odası duvar renkleri
Mavi,nötr renkler,kahverengi,yeşil en popüler yatak odası renkleridir.Mavi ve mavinin tonları,yatak odalarında rahatlatıcı ve huzur veren etkisi sebebiyle en çok kullanılan renktir.Mavi renk, dinlendirici ve huzur veren etkisinin dışında odayı geniş de gösterir.Bakınız.yatak odanızı yenilemek için 10 ipucu
Nötr renkler,gri ve tonları,son yıllarda ev dekorasyonunda yaygın olarak kullanılıyor.Toprak tonları gibi nötr tonlarla trendy bir görünüm yakalayabilirsiniz.Toprak renklerini kullanırken mobilyalarınızla da uyum içinde olmasına dikkat edin.Yatak odanıza rustik bir görünüm vermek istiyorsanız,yeşil ve kahve tonlarını tercih edin.Bu renkleri kullanırken, koyu tonlarını değil açık tonlarını seçin.
Bunlar da ilginizi çekebilir.
Farklı tarz ve renklerde yatak odaları 
Yatak odalarınız kişiliğinizi yansıtsın
Bembeyaz yatak odaları
Mekana uygun renk seçimi
Renklerin uyumu
Renklerin etkisi



Dekorasyon stilleri-Akdeniz stili

 
Akdeniz stili dekorasyon
Akdeniz,antik çağlardan beri ticaret ve ulaşım  yolu olarak hayati bir rol oynamıştır.Kıyılararası mal alışverişi,kültürel etkilenmeyi de beraberinde getirdi.
-Günümüzde Akdeniz stili,Yunan,İtalyan ve İspanyol tarzı olarak kabul edilir.Ancak,Güney Avrupa kadar,kuzey Afrika ve batı Asya etkileri de görülür.
-İspanya 8.yy-11.yy arası Müslüman hakimiyetinde olduğundan,Akdeniz stilinde,İslamı motifler de göze çarpmaktadır.
-Akdeniz ikliminden mimarisi de etkilenmiş,güneşten korunmak için,gölge alanlar yaratmak için verandalı ve avlulu evler dikkati çekmektedir.

Akdeniz stili yaratmak için;
Yapı malzemeleri:Akdeniz stili,doğal etkileri yanstımaktadır.Kaba ahşaplar,düz taşlar,kireçli beyaz sıvalar,geleneksel malzemeler arasındadır.Çanak ve testiler de dekorasyonun birer parçasıdır.

Akdeniz renkleri:Akdeniz renk paleti bölgeden bölgeye değişir.
Fransa'da boya ve kumaşlarda,ayçiçeği sarısı,koyu kırmızı,deniz mavisi,çam ve zeytin yeşili ,
Yunanistan'da parlak beyaz ve gökyüzü mavisi kullanılır.
Kuzey Afrika renk paletinde İspanya ile aynı renkler göze çarpmaktadır.Altın sarısı-kahverengi ve koyu kahve renkleri doğal pigmentlerden elde edilir.Açık pembe,bej ve terracotta renkleri de ortak renkler arasındadır.

Rahatlatıcı etki:Bölgenin özelliklerine uygun olarak,dinlenmek,rahatlamak için alçak geniş kanepeler,divanlar ve daybedler gibi mobilyalar,geniş yastıklarla birlikte tasarlanmıştır.Küçük mekanlarda Arap etkisi olarak oymalı ve ahşap kakmalı kahve sehpaları göze çarpmaktadır.Yunan tarzı yaratmak için rustik parçalar tercih edilmelidir.


Gündelik yaşamda kullanılan objeler,güzel süslenmiş,aynı zamanda da birer sanat eseri.Pirinç damgalı çaydanlıkları ve servis tabaklarını dekorasyonunuzun bir parçası olarak değerlendirebilirsiniz.Büyük boy pirinç ve demir fenerleri de Akdeniz etkisi yaratmak için kullanabilirsiniz.Ham ipekler,dokulu pamuklu kumaşlar,altın işlemelerle birlikte süsleniyor.Dökme demir mobilyalarda dekorasyonun birer parçası.

Camın etkisi:Akdeniz etkisi yaratmak için bardak altlığı,tepsi ve ayna gibi küçük parçalara,havuz ve bahçe duvarları gibi yerlere uygulanan mozaik karolardan faydalanabilirsiniz.Yine bahçenizde üzeri mozaiklerle süslenmiş demir masaları kullanabilirsiniz.




Pencereler:Ahşap ve metal panjurlar,çok sayıda küçük pencereler,bürümcük perdeler bu tarzın tipik özellliklerini yansıtır.