ausmalbilder

Prefabrik evlerin planları nasıl çizilir

Prefabrik ev için iki farklı türde planlandırma yapılabilir. Müşteri planı katalogdan seçebileceği gibi müşterinin önerdiği planlar için uygun plan çıkartılıp fiyatlandırma ile de yapı seçilebiliyor.

Prefabrik bina planı; aile tipi, yaşanılan yer gibi kriterlere göre planlandırılır. Örneğin Libya’da yapılan bir prefabrik yapı ile İstanbul’da yapılan bir prefabrik yapı karakteristik açıdan aynı değildir. Müşteriye sunulan projeler öncelikle mimarların hazırladığı katalog projelerdir. Bu projelerdeki statik bürolar da mühendisler tarafından hesaplanır. Bunun yanında müşterinin getirdiği projeler de prefabrik koşullarına uygun olarak projelere dökülebilir.

Prefabrik yapılar, içinde yaşayacak aileye göre farklılık gösterir. Çok çocuklu bir aileye uygun prefabrik tipi ile tek çocuklu aile için üretilen prefabrik tipi aynı değildir. Prefabrik türleri arasında üç yatak odalı, dört yatak odalı, beş yatak odalı, tek katlı, iki katlı, tek banyolu, çift banyo ve ebeveyn banyosuna sahip yapılar mevcuttur. Boyut olarak çocuk yatak odaları 10 m2, salon 20m2, ebeveyn yatak odaları 15m2 olan prefabrik evler en çok tercih edilen yapılardır.